Wie is Esther

Mijn naam is Esther Riks-van Brussel, geboren in 1975. Ik ben getrouwd en moeder van 3 zonen. Sinds 2015 heb ik mijn eigen praktijk “Sther Coaching”.

In 1994 ben ik na mijn opleiding tot agogisch werker gaan werken met mensen met een beperking. Iedereen had zijn eigen manier van communiceren. Ik vond het een uitdaging om aan te voelen wat bij de cliënt pastte en hem of haar daar verder in te begeleiden.

Toch merkte ik dat ik tegen veel regels aanliep. Na een grote reorganisatie heb ik mijn hart gevolgd. Ik ben gestopt bij mijn werkgever en voor mezelf begonnen met mijn praktijk “Sther Coaching”. Hier begeleid ik mensen die een extra steuntje in de rug nodig hebben.

 Vanaf 2003 werk ik als ambulant woonbegeleider. Vooral in deze periode kwam ik er steeds meer achter dat ik eerst wilde investeren in het contact met de cliënt en zijn/haar netwerk. Vanuit dit contact kon ik met mijn cliënten iets moois opbouwen, waarin ik altijd oog hield voor wat de cliënt nodig had en wilde. Sámen kijken naar de mogelijkheden i.p.v. naar zijn/haar beperking was altijd mijn uitgangspunt. Ook de cliënten ervaarden dat zij meer in zich hadden dan ze zelf voor mogelijk hielden. Vooral het geloven in zichzelf was voor veel cliënten een eyeopener.

 Door de veranderingen binnen de zorg, de toegenomen administratieve taken, het “toetsen” van de cliënt, kreeg ik steeds minder tijd om er écht voor de cliënt te zijn. Mede door een reorganisatie werd ik gedwongen na te denken over het vervolg van mijn loopbaan. Ik besloot om de studie “haptonomie” te gaan volgen en te stoppen met werken bij mijn werkgever.

“Echter ik wilde naast mijn studie óók mijn werk voortzetten, maar dan op mijn eigen manier….vanuit mijn eigen hart, gevoel en passie.”

In april 2015 ben ik mijn eigen onderneming “Sther Coaching” gestart. Mijn streven is ervoor te zorgen dat alle mensen die ik begeleid hun eigen kracht ontdekken en zien wat ze zelf in hun mars hebben om een fijn leven te leiden. “Verder in je eigen kracht” is mijn motto. Voor mij geldt, dat ook al heb je een beperking, je bent altijd zélf in staat om iets moois te maken van je leven.